De Grote Tuinverbouwing
Zaterdag om 17:00
GroenteBOM van Jeremy & Rob

GroenteBOM van Jeremy & Rob

|

Rob heeft verschillende groenten verzameld en bij Jeremy in de keuken neergezet. Wil jij thuis ook experimenteren met diverse groenten? Kijk dan even naar onderstaande tips van aflevering 24!

Gedroogde tomaten
Snijd wat tomaten in stukken en laat deze drogen in een food-dryer. Kijk af en toe even of de tomaten voldoende gedroogd zijn en voeg deze toe aan het gerecht.

Tomatenketchup
Snijd wat tomaten in stukken, doe ze in een steelpannetje en zet op hoog vuur. Voeg wat zout en peper naar smaak toe.

Varkenskers als dressing
Snijd het onkruid in kleine stukken en blend dit met wat pijnboompitjes, olie en Zaanse mayonaise. Voeg voor een iets dikkere tapenade wat extra pijnboompitjes toe.

Bieten in zoet-zuur
Schil wat bieten en rasp ze in dunne plakken. Leg de plakken vervolgens in een zoetzure dressing van Kesbeke. Laat dit een uurtje intrekken totdat ze lekker knapperig zijn.

Bietbladeren met knoflook
Stop de overgebleven bladeren van de bieten in een pan en zet deze op hoog vuur. Voeg voor wat extra smaak wat knoflook en olijfolie toe en laat dit vervolgens ongeveer tien seconden garen.

Maak het bord mooi op met de gedroogde tomaten, tomaten in diverse kleuren, de tapenade, de bietenbladeren en de ketchup.

Welke van bovenstaande tips heb jij uitgeprobeerd?