Benodigdheden:
2 tongschar
1 zeeduivel
2 schelvis filets
Dutchspices fishkruiden
1 pepertje
½ stuk gember
1 teentje knoflook
1 lepel roomboter
Olijfolie
1 bak wildpluksalade radar
Tools:
Weber bbq
Dutch-oven
Viskorfje
Bereidingswijze:
- Neem een dutch-oven en doe hier 1 liter water in.
- Snijd het pepertje, de gember en de knoflook in grove stukken en voeg dit toe aan het water.
- Hang vervolgens een viskorfje in de dutch-oven zodat deze het water net niet raakt.
De schelvis:
- Snijd de schelvis in mooie moten en kruid deze met kruiden en zout. Leg ze op het rooster en leg de deksel erop.
- Stoom de schelvis in 10 minuten op een laag vuur gaar.
De zeeduivel:
-Wrijf de zeeduivel in met olijfolie, snij in mooie maten en strooi er kruiden over naar smaak.
- Gril de filets krokant op direct vuur 3 minuten aan beide zijden en laat rustig doorgaren.
De tongschar:
- Zet de planchapan op het gas. Doe er een lepel roomboter in en laat het smelten tot het lichtbruin is en bruist.
- Bak de tongen in de roomboter lichtbruin aan beide kanten.
Serveer de vissen met de lekkere wildpluk salade en een goed glas wijn!