De Grote Tuinverbouwing
Zaterdag om 17:00
Gerookte Ribeye met broodjes en gegrilde kropsla

Gerookte Ribeye met broodjes en gegrilde kropsla

|



Het bereiden van Ribeye kost veel tijd, maar dit is zeker het uitproberen waard! Jeremy laat in Zoetemeer zien hoe je dit het beste kan aanpakken. Benieuwd naar de bereiding? Kijk dan even naar onderstaand recept! 

Benodigdheden:

1 Ribeye 2 kg
4 Broodjes
1 Bakje hoemoes
Tube Zaanse mayonaise
300 gr zout
3 Liter water
1 Knoflook teentje
1 Tak rozemarijn
2 Takken tijm 

* Breng het zout met water en kruiden aan de kook, laat het afkoelen en leg de Ribeye er 2 uur in.
* Zet de cold smoke generator in de bbq, vul deze met rookmot en steek aan.
* Leg de Ribeye op het bovenste rooster en doe de deksel dicht. Laat deze vervolgens 3 uur zachtjes roken.
* Snijd de kropsla in de lengte in 4 stukken en gril deze gedurende 3 minuten op een hete bbq.
* Rooster de broodjes op een hete gril. 
* Snijd de Ribeye in dunne plakjes en beleg de broodjes met sla, gepofte ui, tafelzuren en Zaanse mayonaise. 

Genieten maar!