De Grote Tuinverbouwing
Zaterdag om 16:55
Entrecote met groenten

Entrecote met groenten

|

Jeremy heeft er deze keer weer een feestje van gemaakt op de bbq! En toch gezond, met al die groenten!
Wil jij ook een feestje op je bord? Dit is wat Jeremy allemaal gebruikt heeft:

Ingredienten

Entrecote
1 stuk entrecote van 600 gram
Keurmerkvlees van Nice to Meat

Portobello’s met groenten
4 Portobello paddenstoelen
1 bos groene asperges
¼ broccoli
¼ bloemkool
1 selderijstengel
1 paprika
Hoemoes van Maza
Bbqkruiden 

Avocado’s en wildpluksalade
2 avocado’s
Hoemoes van Maza
Bbqkruiden
1 bak wildpluk salade
Tafelzuren van Kesbeke
Sauzen Van Wijngaarden, Zaanse mayonaise

Bereidingswijze 

Portobello’s met groenten
- Schil de asperges en snijd deze met de broccoli, bloemkool, selderij en paprika in gelijke stukken van ongeveer 2 cm lang.
- Grill de portobellos 5 minuten op een hete bbq, haal ze hierna van de bbq af.
- Leg de stukjes groenten in een grillpan met een beetje water en laat ze 5 minuten garen.
- Voeg hierna wat bbqkruiden aan de groenten toe.
- Vul de portabellos met Maza Houmoes en dresseer de gegrilde groenten erop.

Avocado’s en wildpluksalade
- Snijd twee avocado’s doormidden en verwijder de pit. Vul de doorgesneden avocado’s met Maza Hoemoes en sprenkel er wat bbqkruiden overheen.
- Maak van de wildpluk salade een heerlijke salade door er wat tafelzuren doorheen te mengen met Zaanse mayonaise.

Entrecote
- Snijd het vlees in mooie plakken en grill kort aan op een hete bbq op de methode ‘’direct’’.
- Serveer de portobello’s, avocado’s samen met de salade en het vlees.