De Grote Tuinverbouwing
Vandaag om 17:00
Bulgogi

Bulgogi

|

Voor de bewoners uit Amstelveen heeft Jeremy heerlijke Bulgogi klaargemaakt. Bulgogi is eigenlijk gewoon Koreaanse bbq, wat vertaald kan worden naar "vuurvlees’’. Ben jij benieuwd naar dit gerecht en wil je het zelf eens uitproberen? Kijk dan even naar onderstaand recept!

Ingrediënten
Rundvlees en Wagyu van NicetoMeat
Amsterdamse zilveruitjes van Kesbeke
Biologische kruiden van Puur Aroma
Mediterraanse specialiteiten van Maza
- Muhammara
- Hoemoes
- Choriatiki
- Tahina
Romeinse sla
Marinade & saus
4 el suiker
zwarte peper naar smaak
4 el lichte sojasaus
2 el sesamolie
2 el citroensap
1 sjalotje
1 nashi peer (Aziatische zandpeer)
1 bol knoflook

Bereidingswijze 

  • Meng de suiker, peper, sojasaus, sesamolie en het citroensap bij elkaar in een kommetje.
  • Verdeel het mengsel in twee kommetjes, 1/4e in het 1e kommetje en de rest in het 2e. In kommetje 1 maak je de marinade en in kommetje 2 de saus.
  • De marinade: Rasp 1/4e van de peer, knoflook en het sjalotje en voeg deze toe aan kommetje 1. Leg hier de entrecote in en laat de marinade een paar uur tot een nacht intrekken in de koelkast.
  • Het sausje: Snijd de rest van het sjalotje en de knoflook in kleine stukjes. Bak deze in een pannetje met wat olijfolie tot de stukjes glazig zijn. Voeg de inhoud van kommetje 2 toe aan de pan en laat dit even doorkoken. 
  • Het vlees: Haal het vlees uit de marinade en dep hem zachtjes droog. Wrijf het vlees met wat olie in en strooi er wat kruiden over naar smaak. Grill hierna de entrecote op de bbq.
  • De sla: Was de sla en verdeel de blaadjes over een mooi bord. Vul elk blaadje met een beetje van de mediterraanse specialiteiten en garneer met een zilveruitje.

Serveer het vlees en de sla uiteindelijk apart. Eventueel kan er rijst bij geserveerd worden. Het is de bedoeling dat iedereen overal een beetje van kan pakken!

Geniet ervan!