De Grote Tuinverbouwing
Zaterdag om 17:00
Brisket met knollen en aardappels

Brisket met knollen en aardappels

|



Het bereiden van puntborst is een hele klus, maar als je hiervoor het geduld kan opbrengen bereid je een waar culinair hoogstandje!
Probeer nu zelf het recept van Jeremy uit aflevering 9 volgens onderstaande wijze.

1 stuk brisket (puntborst)
4 boterrapen
2 uien
1 knolselderij
8 kruimige aardappels

* Rub de brisket in met kruiden ,peper en zout en laat dit een uur intrekken.
* Breng de Smoker op 110 graden en rook de brisket eerst 2 uur op kersenhout.
* Voeg water toe aan de Smoker en laat de brisket garen tot 79 graden  kern tempratuur  (Smoker 110 graden).
* Pak de brisket in in aluminium folie en laat doorgaren tot 82 graden kern.
* Snijd de brisket nu in plakken en serveer.
* Leg de groenten er naast en laat dit 4 uur mee garen in de Smoker, haal voorzichtig de schilletjes eraf en prak de groenten en aardappels met elkaar samen, maak smeuïg met olijfolie en kruidenzout.

Bon appétit! 

Tags: