De Grote Tuinverbouwing
Zaterdag om 17:00
Brisket, candy yam, hoemoes en groene asperges

Brisket, candy yam, hoemoes en groene asperges

|

Jeremy maakt in Rijswijk heerlijke Brisket klaar! Durf jij het aan? Probeer dan onderstaand recept van aflevering 23!

Benodigdheden: 
1 stuk brisket van 4 kg
40 gr droge rub (kruidenmix)
4 zoete aardappels
1 lepel honing
1 lepel spicy kruiden
1 granaatappel
1 bak met hoemoes
1 bos groene asperges

Bereidingswijze:
- Wrijf de brisket in met de bbq kruiden en laat lekker lang marineren.
- Breng de bbq naar 110 graden en rooster het vlees rustig aan. Laat het vlees garen tot een kern temperatuur van 65 graden.
- Pak het vlees in met aluminiumfolie en gaar het door naar 81 graden.
- Laat vervolgens afkoelen naar 55 graden, pak het vlees uit en snijdt het in plakken.
- Rooster de zoete aardappels (met schil en in een bak) gaar op de bbq. Snijdt ze vervolgens doormidden, trek de schil eraf en kruid ze met honing en spicy kruiden.
- Smeer er voor een extra bite royaal hummus overheen en dresseer met granaatappeltjes.
- Rooster de groene asperges 5 minuten op een hete gril en serveer met de aardappels en vlees.

Hmmm, eet smakelijk!