De Grote Tuinverbouwing
Zaterdag om 17:00
Birkshire procureur met witte kool en brood

Birkshire procureur met witte kool en brood

|

 

Ook deze week weer een heerlijk gerecht. Bekijk onderstaand recept:

Benodigdheden:
1 Birkshire procureur
Diverse kruiden
1 Brioche brood
1 Witte kool
1 Tube zaanse mayonaise
1 Potje tafelzuren

Bereiding:
- Meng de kruiden samen en wrijf het in de procureur.
- Breng 30 brikketten in de bbq en zet er een nat bakje appelhout op voor extra smaak.
- Leg de procureur indirect op de bbq en eronder een bak met water tegen uitdroging.
- Rook de nek 30 minuten op 110 graden.
- Voeg constant verse hete brikketten toe, zodat de bbq tempratuur op 110 graden blijft.
- Gaar de nek op 110 graden tot een kern tempratuur van 82 graden.
- Verpak de procureur in aluminium folie en laat deze een uurtje rusten.
- Snijd de witte kool in dunne sliertjes en maak vervolgens aan met wat mayonaise en een beetje sap van de tafelzuren.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd het brood in plakken en druk er hartjes uit, rooster deze kort aan op de bbq en serveer met de salade en het vlees.

Eet smakelijk!