De Grote Tuinverbouwing
Zaterdag om 17:00
Artisjokken met geroosterde tonijn en kleine paddenstoelen

Artisjokken met geroosterde tonijn en kleine paddenstoelen

|

Gezond en Lekker! In Amsterdam konden de bewoners genieten van Jeremy zijn heerlijke recept van artisjokken met geroosterde tonijn en kleine paddestoelen. Probeer ook eens deze verrassende combinatie!

Ingrediënten
4 hele artisjokken
1 citroen
150 gr tonijnfilet
½ Teentje Knoflook
5 lepels Vintage sojasaus
50 gr sojaboontjes
1 lepel sesamzaadjes
½ Bosje rucola
1 bosje enoki (kleine paddestoeltjes; deze zijn in de toko verkrijgbaar)
Peper en zout
Sauzen van van Wijngaarden
Tafelzuren van Kesbeke 
Delicatessen van Maza

Bereidingswijze 
- Vul een ruime pan met water, de citroen en een snufje zout.
- Kook de artisjokken hierin voor een halfuur. Laat ze hierna goed afkoelen tot kamertemperatuur.
- Trek vervolgens de binnenste bladeren eruit tot je op het “hooi” komt, deze krab je met een lepel eruit en gooi je weg; dit is niet lekker. Je laat ongeveer drie randen met bladeren zitten, dit ziet er niet alleen mooi uit, het is ook nog eens erg lekker!
- Marineer hierna de tonijn met olijfolie en rooster héél kort op de bbq zodat het nog rauw blijft van binnen.
- Maak ondertussen de sojaboontjes en enoki aan met sesamzaadjes, knoflook en de vintage sojasaus.
- Vul de afgekoelde artisjok met de tonijn, sojaboontjes, rucola, enoki, sesamzaadjes, delicatessen, augurkjes en presenteer op een bord. Je kunt de bodem van de artisjok mee opeten en de blaadjes eruit trekken om lekker aan te knabbelen!

Gezond was nog nooit zo lekker!

Benodigdheden:

- 4 hele artisjokken

- 1 citroen

- 150 gr tonijnfilet

- ½ Teentje Knoflook

- 5 lepels Vintage sojasaus

- 50 gr sojaboontjes

- 1 lepel sesamzaadjes

- ½ Bosje rucola

- 1 bosje enoki (kleine paddestoeltjes; deze zijn in de toko verkrijgbaar)

- Peper en zout

- Sauzen van van Wijngaarden

- Tafelzuren van Kesbeke

- Delicatessen van Maza