De Grote Herkansing

Over De Grote Herkansing

Vroeger waren ze hevig verliefd, maar nu is de liefde en intimiteit tussen de koppels die meedoen aan De Grote Herkansing ver te zoeken. Het enige dat ze nog samen doen is veel eten en bankhangen. In elke aflevering wordt een koppel vijf maanden van elkaar gescheiden en gaan ze zonder enig contact met elkaar keihard werken om af te vallen. Brengt het gewichtsverlies de liefde terug? Kim-Lian van der Meij presenteert De Grote Herkansing.

In De Grote Herkansing klampen de uitgebluste stellen zich vast aan de laatste strohalm om hun relatie te redden. Allemaal hebben ze hun eigen heftige verhaal. Vaak zijn ze samen in een isolement beland en verzanden ze in een sleur om alleen nog samen heel veel en vet te eten. Van intimiteit is nauwelijks nog sprake en soms kunnen ze door hun overgewicht zelfs geen kinderen meer krijgen. In De Grote Herkansing krijgt elke aflevering een stel de kans om het roer helemaal om te gooien en die grijpen ze dan ook allemaal met beide handen aan. 

Kim-Lian van der Meij bezoekt de koppels en hoort hun aangrijpende verhalen aan. Ze geeft ze daarna de mogelijkheid om vijf maanden los van elkaar aan zichzelf te werken, zonder enig contact. Dit is nodig om hun vaste patronen te doorbreken, omdat het voor henzelf onmogelijk is om elkaar te motiveren. Na een emotioneel afscheid gaan de stellen ervoor. Met behulp van onder anderen een psycholoog, een voedingsdeskundige en een personal trainer werken ze toe naar het beoogde eindresultaat. Na vijf maanden en vaak tientallen kilo’s lichter mogen ze elkaar weer in de armen vliegen. Bij de heftige hereniging zien de geliefden elkaar zoals ze elkaar nog niet eerder hebben gezien. Na zes weken zoekt Kim-Lian de stellen nog een keer op, om antwoord te krijgen op de vraag: brengt het gewichtsverlies de liefde terug?