Undercover achter tralies heftigste realityserie ooit

Undercover achter tralies heftigste realityserie ooit

Geweld, drugsgebruik en andere vormen van criminaliteit komen dagelijks voor in gevangenissen. In het programma Undercover achter tralies laat men zich vrijwillig 60 dagen lang opsluiten, om zo deze misstanden aan de kaak te stellen. Alberto Stegeman presenteert dit Amerikaanse experiment dat bij SBS6 te zien is vanaf donderdag 19 oktober.


Amerikaanse trailer Undercover achter tralies

 

De sheriff van de Clark County Jail in de Amerikaanse staat Ohio wil weten hoe de drugs binnenkomen, welke agenten mogelijk corrupt zijn en of er dingen verbeterd kunnen worden in zijn gevangenis. Zeven Amerikaanse burgers laten zich hiervoor vrijwillig opsluiten, ieder met hun eigen undercover verhaal waarvoor ze zogenaamd vastzitten. 60 dagen lang observeren zij alles wat er in hun cellenblok gebeurt, om dit vervolgens te rapporteren aan de baas van de gevangenis.

 

Alle burgers hebben hun eigen redenen om mee te doen aan dit experiment. De een wil de wereld laten zien dat gevangenen een veel te comfortabel leven leiden, terwijl een andere deelnemer later drugsagent wil worden en met eigen ogen wil zien hoe drugs de gevangenis in gesmokkeld worden. Maar hoe houden zij zich staande in een wereld vol gewelddadige criminelen en overvolle slaapzalen?