Star Wars vs. duurzaamheid | Jouw Vrouw, Mijn Vrouw

Star Wars vs. duurzaamheid | Jouw Vrouw, Mijn Vrouw

|

In het SBS6 programma Jouw vrouw, mijn vrouw ruilen twee vrouwen voor tien dagen van huis en gezin. Kunnen ze hier iets van leren en nemen ze een aantal gewoontes over van de ander? Of veroorzaken de grote verschillen heftige conflicten?

In deze aflevering ruilen Star Wars fan Kitty en duurzame Bregje van leven. Ze komen tot de ontdekking dat hun huishouden erg van elkaar verschilt.

May the force be with you

Kitty en haar gezin zijn fan van Star Wars. Haar hele huis staat vol met verzamelingen uit de film. Kitty ruilt met Bregje die zichzelf een "filmanalfabeet" noemt. Bregje heeft dan ook geen idee wat Star Wars voor film is. 

Duurzaamheid

Bregje vindt het heel belangrijk om duurzaam te leven. Zij en haar gezin leven daarom voornamelijk van hun eigen oogst. Ook hebben ze een elektrische auto en scheiden ze goed hun afval. Het gezin van Kitty daarentegen is totaal niet bezig met duurzaamheid. Al het afval gaat in dezelfde container en ze rijden twee auto's. Bregje hoopt met een lesje tuinieren het gezin iets bij te brengen over duurzaam leven. 

Familie

Voor Kitty is familie het belangrijkste wat er is. Ze ziet al snel dat in het huis van Bregje bijna geen foto's hangen van het gezin. Ze vindt dat het huis van Bregje daarom wel een gezinsfoto kan gebruiken. Samen met de kinderen gaan ze het land op om een aantal foto's te maken.

Kijk de aflevering terug! 

Aflevering gemist? Geen zorgen, je kan alle afleveringen hier terugkijken!

Steenrijk, Straatarm is iedere dinsdag om 20.30 bij SBS6 te zien.