Oma Anneliese kan weer lachen! | Mag ik jullie oma zijn?

Oma Anneliese kan weer lachen! | Mag ik jullie oma zijn?

|

In de derde aflevering van Mag ik jullie oma zijn? zien we hoe de 74-jarige Anneliese op zoek gaat naar een familie die haar weer kan laten lachen. Na een ongelukkig huwelijk besloot zij om vier jaar geleden van haar ex-man te scheiden, waardoor zij zich veel vaker alleen voelde en vaak verdrietig was. Nu gaat ze proberen om dat lachje weer te vinden, want Anneliese is er van overtuigd dat kleinkinderen di weer bij haar naar boven kunnen halen. 

Kinderloos 
Anneliese had een lang en ongelukkig huwelijk, waar zijzelf vier jaar geleden een punt achter zette. Dit was een moeilijke keuze. Ondanks dat Anneliese achter deze beslissing stond, zorgde haar scheiding wel voor eenzaamheid. Dit had ook te maken met het gebrek aan kinderen. Het was haar en haar man niet gegund om kinderen te krijgen, en daardoor kwamen er dus ook geen kleinkinderen. Dit doet Anneliese nog steeds veel pijn. 

Een beetje ongemakkelijk
Na de scheiding leeft Anneliese een teruggetrokken bestaan. Vrienden komen nauwelijks over de vloer en aanspraak heeft ze nauwelijks. Ze onderneemt genoeg, maar nieuwe mensen leren kennen is toch wat lastig. Dat blijkt ook tijdens de eerste ontmoeting met de familie Van der Sande, één van de families die Anneliese graag wilde ontmoeten..

Zwemplezier
Gelukkig ging de eerste ontmoeting met de familie Alberts een heel stuk beter, en besloten Anneliese en moeder Wendy een dagje te gaan zwemmen met de kinderen. Dit zorgde voor mooie momenten en heel bijzonder moment bij Wendy, die niet alleen op zoek is naar een oma voor haar kinderen, maar ook naar een moederfiguur voor zichzelf. 

Soep van oma
Er is natuurlijk niks beter dan soep van oma! En dus ging de familie Alberts ook nog een hapje eten bij hun potentieel nieuwe oma. De tafel werd gedekt, de kommetjes uit de kast gehaald en alsof ze nooit anders deden zaten de familie Alberts en Anneliese samen aan tafel soep te eten.

De klik met de familie Alberts leek er echt te zijn, maar kiest Anneliese ook voor deze familie? Kijk snel hier om de hele aflevering van Mag ik jullie oma? terug te zien! 

 

 

Tags: