NIEUW: Cold Case: Dader Gezocht

NIEUW: Cold Case: Dader Gezocht

Elke zondagavond om 21.30 zie je het nieuwe SBS6-programma Cold Case: Dader Gezocht bij SBS6. Elke aflevering brengen we samen met de politie een cold case onder de aandacht. Het doel? De oude moordzaak met hulp van het publiek alsnog oplossen.

Reconstructie

Sandra Schuurhof presenteert Cold Case: Dader Gezocht, waar ze ook iemand van het betreffende coldcaseteam interviewt. Politiewoordvoerder Bernhard Jens vertelt het verhaal terwijl het werk van het coldcaseteam wordt gevolgd met behulp van reportages, reconstructies en tests.

Het publiek helpt

Het programma stelt elke aflevering één onopgeloste moordzaak centraal. Met de kennis van nu wordt elk bewijsstuk of spoor opnieuw bekeken. Dankzij moderne technieken kunnen oude aanwijzingen tot nieuwe doorbraken leiden. En daar hebben we jou voor nodig!

Je kan meehelpen aan het onderzoek door tips te geven. Lukt het nu wel om de daders te pakken te krijgen?

Cold Cases

Nederland telt ongeveer 1.500 cold cases. Dat zijn onopgeloste levensdelicten of zeer ernstige delicten waarop een minimale gevangenisstraf van 12 jaar staat. Een zaak wordt pas een cold case wanneer het als zodanig is aangemerkt door een lid van de korpsleiding en de rechercheofficier. 

Cassandra van Schaijk

In de eerste aflevering staat de zaak van de 17-jarige Cassandra van Schaijk centraal. Ze verdween in maart 2007 en haar lichaam werd in april 2007 in het water van de Noorderplassen in Almere gevonden. 

Na tien jaar is er nog steeds geen duidelijke doodsoorzaak aan te wijzen. Door de zaak opnieuw te bekijken en de hulp van de kijkers in te roepen, hopen we meer te weten te komen over deze zaak. Help je mee?

Cold Case: Dader Gezocht zie je zondagavond om 21.30 uur.

Tags: