Kinderen vragen BN’ers hemd van het lijf in Saved by the Bell

Kinderen vragen BN’ers hemd van het lijf in Saved by the Bell

|

‘Wanneer heb je voor het laatst gehuild?’, ‘Denk je dat President Trump een aardige meneer is?’ of ‘Heb je een geheim dat je nog nooit aan iemand hebt verteld?’. Beroemde acteurs, sporters en artiesten die bijna elke dag met journalisten praten, zijn wel wat gewend. Denken ze. Tot nu, want in Saved by the Bell staan ze namelijk voor een klas met twintig nieuwsgierige kinderen die álles van ze willen weten, álles durven te vragen en af en toe de proef op de som nemen door ze opdrachten te laten uitvoeren. De kids stellen verrassende vragen en reageren goudeerlijk, onbevangen en puur op wat de BN’er doet en zegt, wat soms leidt tot ontboezemingen die de BN’er eigenlijk liever niet had willen doen. Maar ja, zeg maar eens nee tegen een kind. Vanaf het voorjaar 2019 is Saved by the Bell te zien bij SBS6.

Voor dit nieuwe feelgood-interviewprogramma is een heel diverse schoolklas samengesteld met kinderen tussen de 8 en 12 jaar, die niet op hun mondje gevallen zijn. In elke aflevering stellen zij aan twee bekende Nederlanders grappige, ontwapenende maar zeker ook serieuze vragen. En dat niet alleen, de BN’ers worden ook onderworpen aan een aantal ludieke opdrachten. Want kan een topatlete ook op hoge hakken rennen? Hoe goed is een voetballer in dictee? Weet een bekende rapper hoe je afval moet scheiden? En kan een cabaretier een zelfportret tekenen?

Alle BN’ers in Saved by the Bell behoren zonder uitzondering tot de top van hun vakgebied - ze zijn dus wel wat gewend als het om interviews gaat. Maar geldt dat ook als ze voor de klas staan? Wat willen de kinderen van ze weten? Iets over de carrière van hun gast of juist iets over een gevoelige privékwestie? Het blijven kinderen: soms onschuldig, maar soms ook precies raak. De BN’er hoeft geen huiswerk te maken en niets voor te bereiden. Het enige wat hij moet doen, is zo eerlijk mogelijk antwoorden op alle vragen en zo goed mogelijk de opdrachten uitvoeren!

Saved by the Bell is spontaan, grappig en écht. Geïnterviewd worden door kids geeft de BN’er de kans om eens op een heel ander niveau uit te leggen hoe sommige dingen in elkaar zitten, en dat maakt het programma positief en leerzaam voor zowel de kinderen, de kijker, als de bekende Nederlander zelf. In Saved by the Bell vinden twee generaties elkaar!

Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf het voorjaar 2019