Eenzame ouderen worden verrast met een kerstboodschap

Eenzame ouderen worden verrast met een kerstboodschap

|

Voor de eenzame ouderen gingen wij vandaag op pad om wenskaarten uit te delen bij Leliezorggroep in Rotterdam. Veel mensen hebben verschillende wensen achtergelaten voor eenzame ouderen, waardoor wij met een grote zak wenskaarten op pad konden gaan om ze te gaan verrassen. 

 “Dan wordt er toch nog eens aan je gedacht.”

Eenmaal aangekomen wachtten de ouderen in spanning af wat er ging gebeuren. Een voor een kregen ze twee kaartjes met lieve boodschappen erop om ze een fijne kerst en een gelukkig Nieuwjaar te wensen. Ook bevatten de kaartjes een boodschap voor de eenzame ouderen: een warme groet en de hoop dat ze door deze kaartjes te ontvangen ze zich net wat minder eenzaam zullen voelen tijdens de feestdagen.

“Heel lief, dankjewel,” reageert een van de ouderen. “Dan wordt er toch nog eens aan je gedacht.” Er verschijnt een glimlach op haar gezicht. Ook de andere ouderen reageren dankbaar en de bijgevoegde chocolaatjes worden ook goed in ontvangst genomen. “Kan je deze voor me openmaken?” wordt er direct gevraagd. “Niet allemaal in één keer opeten hè, Truus, je moet op je oude dag nog wel aan je lijn denken!” giechelt een vrouwtje.

“Mensen zijn zich vaak niet bewust dat als je geen familie meer hebt of zelf nergens meer naartoe kan, je er helemaal alleen voor staat. Eenzaamheid is verschrikkelijk,” vertelt een van de ouderen treurig. “Het zou zo fijn zijn als meerdere mensen dit eens beseften.”

Gelukkig konden wij vandaag deze ouderen blij maken met onze wenskaartenactie. Dankzij iedereen die op onze social mediakanalen heeft gereageerd, hebben we op vele gezichten weer een lach kunnen toveren en een minder eenzaam gevoel kunnen geven voor tijdens de feestdagen.