Een wens voor een ander in Down met Johnny

Een wens voor een ander in Down met Johnny

|
Wat gebeurt er als mensen met een beperking niet een wens voor zichzelf doen, maar voor iemand ánders? Dat is vanaf 18 maart te zien in een nieuwe serie van het programma Down met Johnny. Johnny de Mol maakt opnieuw de dromen waar van mensen met het Downsyndroom, een autistische aandoening of andere syndromen. En degene die de wens voor een ander heeft, regelt zelf alles van A tot Z - uiteraard met de hulp van Johnny. In de eerste aflevering zien we onder andere een wens van Max voor zijn broer Remco. De vrolijke Max is 20 jaar en heeft het syndroom van Down, zijn broer Remco heeft geen beperking. Afgelopen jaar werd Remco slachtoffer van zinloos geweld, iets waar hij nog dagelijks de gevolgen van ondervindt. Max heeft het hier heel moeilijk mee en hij wil iets voor zijn broer doen, waardoor hij kan laten zien hoeveel Remco voor hem betekent. Remco is een echte voetballiefhebber en met name fan van de Engelse competitie. Johnny en Max storten zich samen op het fiksen van hét perfecte mannenuitje. 
 
Johnny de Mol: “Jongeren met een beperking zijn vaak tot veel meer in staat dan mensen denken, en dus laat ik ze zo veel mogelijk zelf regelen. Het meest lastige is eigenlijk nog het geheim houden van de verrassing. Vaak waren ze zo enthousiast en blij voor degene die ze wilden verrassen dat ze meteen alles op tafel gooiden. Ook al hadden we net vijf minuten daarvoor afgesproken om niks te zeggen.”
 
Een andere wens in de serie is die van Roderick die een bijzondere droom heeft voor zijn opa. Afgelopen najaar overleed opa’s vrouw en sindsdien staat hij er alleen voor. Rodericks opa heeft echter nog nooit achter het fornuis gestaan en kan dus geen gezonde maaltijd voor zichzelf op tafel zetten. Roderick wil daar verandering in brengen, want hij wil zijn opa nog heel lang bij zich hebben. We zien ook de wens van Nienke en Arvid voor Cas. Dit trio is al zo’n zeven jaar bevriend. In de spoelkeuken waar Cas werkt, draait hij de hele dag door de muziek van Armin van Buuren. Nienke en Arvid wensen dan ook dat Cas zijn idool Armin een keer mag ontmoeten…
 
Uitzending: Vanaf maandag 18 maart 2019 om 20:30 uur wekelijks op SBS6