Deze Utopiaan moet vandaag vertrekken!

Deze Utopiaan moet vandaag vertrekken!

|

Na de nominaties van maandag zaten Mehmet, Linda en Demi met zijn drieën in de gevarenzone. Tijdens de eliminatie van gisteren kreeg Demi twee positieve stemmen en kregen Mehmet en Linda er beiden één. Door dit gelijkspel moet er vandaag nogmaals geëlimineerd worden. Demi is vrijgesteld van eliminatie, omdat zij gisteren de meeste stemmen kreeg.

 

Als alle inwoners zich hebben verzameld is het tijd om te beginnen. Ivan neemt het woord en legt uit wat de bedoeling is. Linda en Mehmet nemen plaats bij de zuilen en Ivan deelt de amuletten uit.

Fay is de eerste die mag stemmen. Ze begint met te vertellen dat ze blij is dat Demi gisteren is vrijgesteld. "Ik heb maandag op Linda gestemd, dus het zou logisch zijn als ik Mehmet hier zou houden", vervolgt ze. Ze gaat verder en vertelt dat Mehmet heeft gezegd dat hij wil dat Linda blijft. Maar voor Fay is er een ander gevoelig puntje. Ze verwijst terug naar de eliminatie van Chipp, die het onderspit moest delven tegen Baldr, mede omdat Linda voor Baldr koos. "Chipp, deze is voor jou", zegt ze kwaad waarna ze haar amulet bij Mehmet ophangt. 

Romy is de volgende. Van een blaadje leest ze haar speech voor. De strekking van het verhaal is dat de blondine het spel is gaan spelen, omdat dit haar door haar vader is aangeraden en omdat vorige week Cemal naar huis is gestuurd. "De knop is omgegaan en het spel is begonnen", vervolgt ze. Haar amulet is voor Mehmet. "Shame on you", reageert de tukker rustig. 

Dan is het de beurt aan Ivan. Hij vertelt dat hij niet wil reageren op wat er net allemaal is gezegd. "Linda deze is voor jou", besluit hij, waarna hij zijn amulet bij Linda ophangt. 

Bas is de laatste. "Het zou in de lijn der verwachtingen liggen om nu op Linda te gaan", legt hij uit. Hij heeft ervoor gekozen om Mehmet in Utopia te houden, omdat Linda Ivan heel sterk maakt. "Ik kan je er nog niet uitstemmen, maar ik kan je wel afzwakken", richt hij zich tot Ivan. 

Met drie stemmen voor Mehmet en een stem voor Linda moet Linda Utopia verlaten. "Ik ga met opgeheven hoofd naar huis. Ik vind het prima. Utopia is dood en het spel wordt gespeeld. Dit is niet mijn Utopia, dus ik ga met een opgeheven hoofd naar huis", zegt ze kortaf, waarna ze haar spullen gaat pakken. Mehmet is overduidelijk niet blij met de uitslag. "Wat een genante vertoning. Jullie houden iemand hier die jullie 24 uur het leven zuur heeft gemaakt? Shame on you", reageert hij kwaad. 

Bron: Utopia TV