Celstraf voor 'bekende' oplichter uit Undercover in Nederland

Celstraf voor 'bekende' oplichter uit Undercover in Nederland

|

Een 21-jarige Marktplaats-oplichter die eerder door het SBS6-programma Undercover in Nederland is ontmaskerd, is in België veroordeeld tot drie en een half jaar cel. Een 23-jarige mede-dader, ook een Nederlander, moet iets meer dan twee jaar zitten. Ook moeten ze hun slachtoffers financieel compenseren.

De mannen stonden terecht voor het tillen van tientallen Belgen na zogenoemde zoekertjes op vraag- en aanbodsites. Ze zouden meer dan veertig keer hebben toegeslagen en daarmee een bedrag van 70.000 euro hebben opgehaald. De jongste van de twee reageerde enthousiast op advertenties en rekende telkens af met een nagemaakte Tikkie-app. Zo leek het alsof er was betaald, maar in werkelijkheid bleef de verkopende partij met lege handen achter. De spullen werden vervolgens doorverkocht.

Ook in Nederland maakten de mannen slachtoffers. Dat leidde in maart tot de aandacht van Alberto Stegeman, die met zijn cameraploeg naar Middelburg kwam waar de 21-jarige hoofdverdachte woont. Stegeman sprak hem aan toen hij net van plan was om een waarschijnlijk gestolen cameralens te verkopen.

Bron: ANP, via 6inside.nl