Stinkvoeten zijn de reden waarom je vaker muggenbeten hebt.

Stinkvoeten zijn de reden waarom je vaker muggenbeten hebt.

|

Wordt jij veel vaker door muggen gebeten dan anderen, ondanks dat je in dezelfde ruimte bent? Dat is helemaal niet raar.

Muggen zoeken hun grootste slachtoffers namelijk uit op lichaamsgeur. En het ergste is nog dat zij dit al vanaf 30 meter afstand kunnen waarnemen.  Zeker wanneer mensen stinkvoeten hebben, enorm zweten of naar alcohol ruiken, weet de mug zijn slachtoffer vliegensvlug te vinden. Het is hierom dan ook niet zo gek dat ook het sportveld 1 van de favoriete plekken is voor de mug. Genoeg zwetende oksels en bijzondere lichaamsgeuren.

Nog een ander opvallend feitje is dat muggen liever mannen bijten dan vrouwen. Dit heeft te maken met de hormonale stofjes die vrouwen afstoten en daardoor anders ruiken dan mannen. 

Hierbij van ons een aantal tips om ondanks de velen muggen deze zomer jeukvrij te blijven: 

  1. Smeer jezelf in met Kamille: Muggen vinden je stinken en laten je met rust
  2. Gooi de citroen kaarsen maar weg: Zodra de mug namelijk door heeft dat deze geur niet van jouw lichaam komt, pak-ie je alsnog
  3. Koop een klamboe: Zou hou je muggen letterlijk van je lichaam af!

 

Mocht je hierna alsnog gebeten worden, dan zijn er genoeg middeltjes die de jeuk tegen gaan. En ook een klein beetje Azijn kan wonderen doen.