Instagram en Facebook gaan timen hoelang jij online bent!

Instagram en Facebook gaan timen hoelang jij online bent!

|

Heb jij enig idee hoelang jij per dag nou werkelijk over je tijdlijn scrolt? Hoeveel plaatjes en memes je kijkt? Binnenkort wel! Facebook en Instagram gaan jou eraan herinneren hoeveel tijd je besteedt aan social media.

Het bedrijf voert nieuwe functies in die bijhouden hoelang mensen op deze applicaties zitten. Dit moet er uiteindelijk voor zorgen dat mensen bewuster omgaan met hun tijd en motiveren om wellicht soms iets anders te gaan doen. 

Facebook en andere socialmediabedrijven krijgen geregeld kritiek op de manier waarop ze hun pagina’s inrichten. Door bijvoorbeeld eindeloos scrollen mogelijk te maken, zouden ze verslaving in de hand werken. In Nederland ervaren jongeren social media bovendien steeds vaker als een verslaving, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek dit voorjaar.

In een toelichting op de nieuwigheden nam Ameet Ranadive, bij Facebook verantwoordelijk voor producten voor 'welzijn', het woord verslaving niet in de mond. Wel zei hij dat gebruikers hadden gevraagd om manieren waarop ze meer vat kunnen krijgen op de tijd die ze aan sociale media kwijt zijn.