Basisschooldocenten leggen werk neer.

Basisschooldocenten leggen werk neer.

Van de 6500 basisscholen in Nederland gooien de meeste vandaag de deuren dicht. De meesters en juffen leggen het werk neer uit protest tegen de lage salarissen en hoge werkdruk in het basisonderwijs.

Tienduizenden basisschoolleraren bezoeken in de middag een protestmanifestatie in het Zuiderpark in Den Haag. De Haagse protestmanifestatie begint vanmiddag om 13.00 uur en bestaat uit onder meer cabaret, filosofie en ‘serieuze zaken'. De meeste ouders hebben volgens onderwijsorganisaties voor opvang voor de kinderen gezorgd of hebben een dag vrij genomen.

Volgens de organisaties is zo’n 900 miljoen euro nodig om de salarissen in het basisonderwijs gelijk te trekken met vergelijkbare beroepen. Bovendien is ook nog een een half miljard euro nodig om de werkdruk te verlagen. Het aankomende kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie is bereid het geld voor de werkdruk neer te tellen, maar wil verder maar 270 van de benodigde 900 miljoen voor de salarissen uittrekken.

Hart van Nederland heeft in een opiniepanel Wat Vindt Nederland gevraagd hoe de gewone Nederland tegen de staking aankijkt. De resultaten zie je hieronder!