Politie bevestigt: lichaam vermiste Koen gevonden

Politie bevestigt: lichaam vermiste Koen gevonden

|

Het lichaam van de vermiste Koen (17) uit Soest gevonden. Onze verslaggever Irene Jansen sprak met politiecommandant Daniele Cunego: “Hij liep achter de reling, struikelde en viel in het water en verdronk.”

Koen verdween vrijdagochtend spoorloos nadat hij met zijn vrienden in de buurt van hun camping in Pacengo, gelegen bij het Gardameer, was wezen stappen. De tiener was op vakantie met zijn vrienden en zijn ouders.

‘Uitgegleden’

Sindsdien werd er met man en macht naar de jongen gezocht, maar lange tijd ontbrak elk spoor. Maandagmiddag bevestigde de Italiaanse politie dat het lichaam van Koen was gevonden in het water naast een berm, op één kilometer afstand van waar de zoektocht naar hem is begonnen. Gebroken takken wijzen uit dat hij in de berm liep, waarschijnlijk is uitgegleden, zich tevergeefs heeft geprobeerd vast te grijpen en vervolgens zes meter naar beneden het riviertje in is gestort, vertelt Cunego.

Ze hebben zondag nog op de vindplaats gezocht, vervolgt Cunego, maar toen was zijn lichaam nog niet te zien. “Normaal gesproken komt een lichaam na een paar dagen boven drijven. Daarom vonden we pas vanmorgen om 08:00 het stoffelijk overschot in het water.”