Anne Faber (25) gevonden

Anne Faber (25) gevonden

UPDATE: Het lichaam van de 25-jarige Anne Faber is vandaag (donderdag 12 oktober) gevonden op het Nulderpad in Zeewolde. Rutger Jeuken, plaatsvervangende hoofdofficier van justitie, meldt de vondst van haar lichaam aan het begin van de avond tijdens een persconferentie. Ook is via forensisch onderzoek vastgesteld dat het om Anne Faber gaat.


Sinds vrijdagavond 29 september 2017 werd Anne Faber (25) uit Utrecht vermist. Ze was bezig met een fietstocht en stuurde haar vriend om 18.50 uur in de stromende regen nog een selfie vanuit Baarn. Daarna werd er niets meer van haar vernomen.

Zoektocht

De politie start een grootschalig onderzoek met speurhonden, ME en helikopters met warmtesensoren. Familie, vrienden en een groot aantal vrijwilligers sluit zich aan bij de zoektocht naar Anne. Zelfs defensie wordt ingezet om haar zo snel mogelijk terug te vinden.

In de dagen die volgen worden in de omgeving spullen aangetroffen, die waarschijnlijk van Anne zijn. Van de gevonden jas staat inmiddels vast dat deze inderdaad van Anne is. De zwarte opoefiets die in een vijver in het Blookerpark in Huis ter Heide wordt opgevist, vertoont grote gelijkenis met de fiets van Anne. Ook de rugzak die een dag later in hetzelfde Blookerpark wordt aangetroffen lijkt sterk op de tas die ze bij zich had.

Aanhouding

Op maandag 9 oktober wordt Michael P. (27) uit Zeewolde aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber. De verdachte zat een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten en verbleef in een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder. In het kader van die straf was hij geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving. 

De politie had de verdachte zondag 8 oktober al op het oog. Hopende dat de verdachte het onderzoeksteam naar Anne zou leiden, werd hij nog niet aangehouden. Toen dat niet binnen afzienbare tijd gebeurde, werd de man alsnog opgepakt.

Tijdlijn: De vermissing van Anne Faber tot en met donderdagmiddag